detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.03.2023 18:45
Житель Івано-Франківщини, який адміністрував телеграм-канал «Херсонська республіка», отримав тюремний строк
Житель Івано-Франківщини, який адміністрував телеграм-канал «Херсонська республіка», отримав тюремний строк
Також до ув’язнення засуджено жителя Тернопільщини, який поширював заклики до насильницького повалення конституційного ладу України.

Служба безпеки України повідомляє, що зібрала доказову базу на ще двох прокремлівських інтернет-агітаторів. Вони публічно виправдовували воєнні злочини російських окупантів та поширювали заклики до захоплення державної влади в Україні.

Одним із ворожих поплічників виявився житель Івано-Франківщини, який у квітні 2022 року створив проросійський телеграм-канал «Херсонська республіка».

Чоловік публікував дописи, в яких намагався дискредитувати українських військовослужбовців та закликав підтримати псевдореферендум у захоплених районах Херсонщини.

Основними «ньюзмейкерами» та спікерами цього телеграм-каналу були «керівник» окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав агітатора винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

Також до реального терміну ув’язнення засуджено жителя Тернопільщини, який в інтернеті поширював заклики до вбивства державних діячів і підбурював користувачів соціальної мережі вчинити «кривавий переворот в Україні».

За матеріалами СБУ суд призначив зловмисникам покарання — позбавлення волі строком на 3 та 6 років відповідно.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY