detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.03.2023 19:50
Очільник Меджлісу: Росія намагається втримати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій
Очільник Меджлісу: Росія намагається втримати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій
Утім, за словами Рефата Чубарова, окупанти не можуть домогтися, щоб їм довіряли, оскільки «є дії української армії, України, є те, що відбувається на міжнародному рівні».

Російські загарбники використовують пропаганду та репресії у спробах втримати контроль над тимчасово окупованим Кримом.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час дискусії «Крим 2014 vs Крим 2023: ретроспектива і погляд в майбутнє», передає «Укрінформ».

За його словами, за допомогою пропаганди росіяни намагаються розвинути ненависть мешканців півострова до всього українського.

«Із промиванням свідомості людей у Криму відбувається те, що в Росії, лише помножене на десятки разів. Удень і вночі там намагаються вбити людям в голови ненависть до України та всього українського. Йдуть персональні атаки на провідних українських політиків, залучених до процесу деокупації Криму. Також ідуть атаки на Меджліс кримськотатарського народу», — розповів Чубаров.

Однак, як зазначив голова Меджлісу, окупанти не можуть домогтися, щоб їм довіряли, оскільки «є дії української армії, України, є те, що відбувається на міжнародному рівні».

Другим інструмент окупаційного режиму є репресії та переслідування. Чубаров передбачає, що такі дії росіян лише посилюватимуться з наближенням звільнення Криму.

«Дуже часто тепер суттю репресій є залякування і намагання розчавити не когось одного, а викликати тотальний переляк серед усіх. І чим ближче буде звільнення Криму, тим сильнішими будуть репресії на півострові. Це — аксіома, так завжди діють диктаторські режими», — наголосив він.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, 64% українців вважають, що Україна має намагатися звільнити всю територію включно з Кримом, навіть якщо буде ризик зменшення підтримки Заходу та ризик тривалішої війни.

Фото: Рефат Чубаров/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY