detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.03.2023 14:44
Затриманого в окупованому Криму громадянського журналіста Османова відпустили додому, – адвокат
Затриманого в окупованому Криму громадянського журналіста Османова відпустили додому, – адвокат
Дружина журналіста розповіли, що працівники ФСБ проводили «обшуки» в їхньому будинку дуже грубо.

Громадського журналіста, блогера та активіста Ролана Османова представники російської ФСБ після затримання відпустили додому. Про це повідомила громадська ініціатива «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката журналіста Едема Семедляєва.

15 березня російські силовики затримали громадянського журналіста, кримськотатарського активіста Ролана Османова та відвели його до будівлі ФСБ в окупованому Сімферополі, а у його будинку провели обшуки.

Дружина Ролана Земіне Османова розповіла «Кримській солідарності», що співробітники ФСБ під час «обшуку» поводились дуже грубо. Вони перекидали меблі, а самого Ролана одразу повалили на підлогу та надягнули на нього наручники.

За її словами, вона одразу завела дітей до спальні, щоб вони не бачили «обшуку» і не злякалися. Ролан попросив силовиків надати документи, проте їх показав лише один з них.

«Обшук почали дуже грубо. Стали все перевертати, дуже агресивно. Я кажу, чому ви так перевертаєте. А він: "Потрібно нормально поводитися". Почали перевертати шафи, стару свекрушину скриню перевернули. Старі крісла перевернули. Потім перейшли до дитячої кімнати. Там вони не сильно колупали — відчинили шафи, подивилися речі дітей і звідси вийшли. У спальні колупали все — підняли матрац, дошки. Знайшли деякі гроші, я забрала їх», — розповіла Земіне Османова.

Вона зазначила, що під час обшуку стало зле її свекрусі, вона знепритомніла. Силовики порадили викликати швидку самотужки.

Земіне Османова додала, що під час «обшуку» одному із силовиків зателефонував, ймовірно, колега, який розпитував, чи багато людей зібралося навколо будинку.

Ролан Османов — кримський активіст, громадянський журналіст і стрімер. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом «реставрації».

Фото: «Кримська солідарність» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY