detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.03.2023 12:34
Вищий антикорупційний суд виправдав депутата Камельчука у справі про недостовірне декларування квартири. САП готує апеляцію
Вищий антикорупційний суд виправдав депутата Камельчука у справі про недостовірне декларування квартири. САП готує апеляцію
За версією слідства, нардеп не вніс до декларації квартиру у Києві вартістю 3,6 млн гривень. Однак суд вирішив, що склад злочину не доведений.

Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука, якого звинувачували у недекларуванні квартири.

Як повідомила пресслужба ВАКС, у четвер 16 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала народного депутата невинним у декларуванні недостовірної інформації.

«Камельчука Юрія Олександровича визнати невинуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 366-2 Кримінального кодексу, та виправдати його у зв’язку з недоведеністю у його діях кримінального правопорушення», — оголосила головуюча у цій справі суддя Віра Михайленко.

Зазначається, що народного депутата виправдали у зв’язку з тим, що  у його діях не доведено склад кримінального правопорушення.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку впродовж 30 днів із дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що не погоджується з рішенням суду і готує апеляційну скаргу на вирок ВАКС.        

11 січня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу проти народного депутата від «Слуги народу» Юрія Камельчука про внесення недостовірних даних до е-декларації.

У повідомленнях НАБУ не вказували імені підозрюваного, однак, за даними Суспільного, підозру вручили саме представнику . Цю інформацію нардеп підтвердив у коментарі Суспільному.

За версією слідства, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до своєї декларації за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську у Києві, яку орендував протягом двох років із жовтня 2019-го. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп начебто не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на понад 48,8 тис. доларів США.

Раніше Юрій Камельчук відзначився в інформаційному просторі своєю різкою антивакцинаторською позицією. Зокрема, у грудні 2020 року в ефірі каналу «Наш» Камельчук заявив, що не довіряє «жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19». Також він заявляв, що вакцина від COVID-19 може допомагати людям короткостроково «через їхні переконання», а ВООЗ нібито всіх вводить в оману. Як нардеп за допомогою своїх суперечливих заяв «увірвався в інформаційний простір країни», читайте тут

Камельчук був серед тих, кому найчастіше давали слово в етері телеканалу «FreeДом» у серпні та вересні минулого року.

Фото: Юрій Камельчук / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY