detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.03.2023 11:45
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 березня 2023 року
Візит Сі Цзіньпіна до Росії, новий «Рамштайн» та урок профорієнтації.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада», «1+1».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Російський журналіст Роман Доброхотов у блоці «Ми — Україна» стверджував, що Путін втратив контроль над інфопростором, оскільки 75% росіян отримують інформацію з соцмереж й інтернету. Також, за словами Доброхотова, аудиторія пропагандистських шоу на російському телебаченні ніколи не перевищувала 5% населення країни. Більшість росіян — це буквально мовчазна більшість, яка буцімто толерує, а не підтримує дії влади.

Збільшення військового бюджету у блоці Суспільного обговорювали з народними депутатами Данилом Гетманцевим («Слуга народу») та Іваном Крульком («Батьківщина»).

Потенційне європейське турне лідера Китаю Сі Цзіньпіна коментували кореспондентка «Радіо Свобода» Зоряна Степаненко та голова правління Української асоціації китаєзнавців Віта Голод. Остання вважала, що Сі Цзіньпін став більш впевненим після обрання на третій термін, а також зрозумів, що тема України буде ключовою протягом усієї його європейської поїздки. На думку коментаторки, є ймовірність, що під час візиту до Москви лідер Китаю лобіюватиме мирний план та реальні перемовини, які зможуть відбутися.

Із 12:12 до 13:00 в етері нацмарафону транслювали Всеукраїнський урок з профорієнтації та побудови кар’єри. На початку уроку перед учнями виступив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, який розповів, що «Традицію проводити урок розпочали минулого року та одразу потрапили до “Книги рекордів України”».

У блоці «Ради» показали сюжет про візит командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерала Олександра Сирського на позиції бійців.


Потреби армії та новий «Рамштайн» у гостьовій студії «Ради» коментували народні депутати Давид Арахамія та Єгор Чернєв («Слуга народу»). А ймовірний візит лідера Китаю до Росії обговорювали з політологом-міжнародником Григорієм Перепелицею.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY