detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.03.2023 17:49
Комісія з журналістської етики заснувала спеціальну номінацію на конкурсі «Честь професії»
Комісія з журналістської етики заснувала спеціальну номінацію на конкурсі «Честь професії»
Спецномінація має назву «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни».

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) повідомляє, що заснувала спеціальну номінацію у межах професійного конкурсу «Честь професії». Номінація має назву «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни».

Як пояснюють у КЖЕ, вона створена для того, щоб заохочувати журналістів дотримуватися професійних і етичних стандартів у воєнні часи, а також щоб сприяти підвищенню якості публікацій, розвитку саморегуляції та протидії дезінформації.

Як дотримання стандартів допомагає журналістам у надважких воєнних умовах долати всі складнощі та доносити до аудиторії суспільно важливу інформацію? Які обмеження та самообмеження існують сьогодні для відповідальних авторів? Чому відповідальність та саморегуляція журналістів та редакцій стає дедалі важливішими? Саме на ці та інші важливі запитання КЖЕ хотіла б отримати відповіді в публікаціях, які автори подаватимуть на конкурс «Честь професії» в спецномінації, сказала членкиня КЖЕ, почесна голова Національної асоціації медіа Тетяна Лебедєва.

Журналісти, які подаватимуть свої публікації на участь у спецномінації, мають зважати на наступні критерії:

До спеціальної номінації можна подати той самий матеріал, що й до однієї з основних шести номінацій конкурсу «Честь професії». Також можна подавати матеріал винятково в цю спеціальну номінацію.

Важливо враховувати, що кількість матеріалів одного автора чи авторки, поданих до спеціальної номінації, не може перевищувати трьох.

Журі спецномінації від КЖЕ:

КЖЕ просить зважати, що роботи в спеціальну номінацію прийматимуть до 30 березня 2023 року. Подати свій матеріал можна за цим лінком.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що конкурс «Честь професії» оголосив старт прийому журналістських матеріалів, які можна подати у шести основних номінаціях. Прийматимуть роботи включно до 22 березня 2023 року. На конкурс можна подати матеріали, які були оприлюднені в медіа з 1 червня 2022 року до 31 січня 2023 року.

Фото: «Честь професії» / Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY