detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.03.2023 17:29
Редакція «РБК-Україна» звернулася до кіберполіції через підробку сайту та фейкову статтю з критикою Валерія Залужного
Редакція «РБК-Україна» звернулася до кіберполіції через підробку сайту та фейкову статтю з критикою Валерія Залужного
Шахраї підписали матеріал авторством Дмитра Браславського, однак, за словами журналіста, ні він, ні видання не мають до цього жодного стосунку.

Редакція «РБК-Україна» звернулася до кіберполіції через підробку їхнього сайту та фейковий матеріал із критикою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це Інституту масової інформації (ІМІ) повідомив журналіст видання Дмитро Браславський. 

Як розповів Браславський на своїй фейсбук-сторінці, зловмисники підписали статтю з критикою Залужного саме його авторством. Хоча, за словами журналіста, ні редакція, ні він не мають жодного стосунку до сайту і фейкового матеріалу.

У такий спосіб росіяни ведуть війну в інфопросторі, вважає Браславський.

«Створили фейк-сторінку "РБК-Україна", склєпали убогий текст про Залужного і підписались мною. Це, звичайно, розраховано на людей, які не будуть достатньо уважними і вважатимуть, що у тексті написана свята правда. Але ні, це довбаний фейк, до якого ні я, ні "РБК-Україна" відношення не мають», — написав журналіст.

У коментарі ІМІ Дмитро повідомив, що вже звернувся до кіберполіції щодо цього інциденту, а також нагадав, що домен «РБК-України» — rbc.ua, а натомість фейкового ресурсу — rbk.media. 

«Це копія сайту. Як пояснили у редакції, таке відбувається вже не вперше. Особисто я передав посилання на цю пропаганду до редакції, далі це вже було передано до кіберполіції. Там по домену видно різницю між офіційним сайтом РБК-Україна і ось цим фейком. Я так розумію, російські пропагандисти (а може навіть і фабрика Пригожина) робить подібні речі постійно», — зазначив журналіст.

Нагадаємо, у липні минулого разу видання «РБК-Україна» вже заявляло про те, що зловмисники через соціальні мережі рекламують соцопитування, до якого редакція не має жодного стосунку. Тоді аферисти теж створили фейкову сторінку видання та запитували персональні дані користувачів.

Фото: «РБК-Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY