detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
15.03.2023 14:21
Телеканал CBS реконструював атаку російських винищувачів на безпілотник США у Чорному морі (ВІДЕО)
Телеканал CBS реконструював атаку російських винищувачів на безпілотник США у Чорному морі (ВІДЕО)
Російські літаки намагалися пошкодити безпілотник, скидуючи на нього паливо, аж поки один із пілотів випадково не врізався у дрон. «Просто поганий пілот», — прокоментували у США.

Телеканал CBS реконструював інцидент над Чорним морем, під час якого російський винищувач Су-27 намагався перехопити американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, внаслідок чого безпілотник затонув.

У вівторок, 14 березня, у європейському командуванні Військово-повітряних сил повідомили, що російський винищувач Су-27 під час перехоплення пошкодив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper.

Повідомляється, що приблизно о 7:03 ранку за центральноєвропейським часом один із російських літаків Су-27 зачепив турбогвинтовий двигун MQ-9, внаслідок чого американські сили були змушені затопити безпілотник.

Інцидент трапився у міжнародних водах Чорного моря у 75 милях на південний захід від окупованого Росією Криму, де американський безпілотник виконував рутинні операції.

Телеканал CBS реконструював інцидент над Чорним морем.

За їхніми даними, перед зіткненням два російські винищувачі протягом близько пів години 19 разів пролітали надто близько повз безпілотник, скидаючи на нього паливо.

На останній спробі російський пілот схибив з курсу і зачепив MQ-9. «Просто непрофесійне пілотування», — цитує телеканал одного з чиновників США.

A Russian fighter jet struck the propeller of a U.S. surveillance drone in international airspace, forcing it to crash into the Black Sea, the Pentagon said Tuesday. President Biden has been briefed and the Russian ambassador was summoned to the State Department. pic.twitter.com/eX5di3lHOZ

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) March 14, 2023

Президента США Джо Байдена поінформували про інцидент, а посла Росії викликали до Державного департаменту. У ВПС США та Білому домі назвали дії Росії «небезпечними, непрофесійними і нерозважливими».

У США заявили, що їхні літаки й надалі продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і закликали росіян «поводитись професійно і безпечно».

Міністерство оборони Росії у вівторок увечері заявило, що їхні винищувачі Су-27 не мають стосунку до падіння американського MQ-9 Reaper у Чорному морі, а сам безпілотник нібито наблизився до анексованого Криму й летів із порушеннями.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY