detector.media
15.03.2023 13:53
Sesame Workshop розширює діяльність для підтримки українських дітей — освітня програма транслюватиметься на телеканалі «ПлюсПлюс»
Sesame Workshop розширює діяльність для підтримки українських дітей — освітня програма транслюватиметься на телеканалі «ПлюсПлюс»
Завдяки новому партнерству, що є частиною глобальної ініціативи Welcome Sesame, в Україні будуть доступні відео з героями Sesame Street’s, які були спеціально розроблені, щоб допомогти дітям і батькам справлятися з кризовими ситуаціями.

14 березня 2023 року Sesame Workshop анонсує, що Елмо, Коржик та їхні друзі з'являться на українських телеекранах завдяки партнерству з групою 1+1 media та телеканалом «ПлюсПлюс» — провідним українським анімаційним каналом для дітей та їхніх родин. Показ легендарного продовження всесвітньо відомого освітнього мультсеріалу «Вулиця Сезам», що має багатомільйонну аудиторію, стартує в Україні 27 березня. Окрім телеканалу «ПлюсПлюс», контент буде доступний також до перегляду у будь-який зручний час і спосіб ексклюзивно на платформі кіно та телебачення «Київстар ТБ», що є партнерським проєктом 1+1 media та «Київстар». 

У 140 анімаційних 5-хвилинних відеороликах застосовуються ігрові методики для раннього навчання дітей. Ці захопливі та розважальні відеоролики сприяють розвитку математичних, наукових та соціально-емоційних навичок, а також вчать дітей здоровому та безпечному способу життя, навичкам безбарʼєрного спілкування. Особлива увага приділяється унікальним потребам і досвіду дітей, які живуть в умовах великої війни. Відео розраховані на дітей віком від 3 до 8 років. Творці освітньої програми радять дивитися її як дітям самим, так і дітям разом із дорослими — батьками, бабусями та дідусями або вихователями.

«Одне з головних завдань "ПлюсПлюс" — реалізовувати проєкти соціального характеру, які надихатимуть дітей, навчатимуть корисним звичкам та допомагатимуть у розв'язанні тих чи інших ситуацій. В умовах повномасштабної війни Росії в Україні, коли рівень стресу та напруги перебуває на максимальній позначці, для нас важливо максимізувати зусилля та робити все можливе, аби допомогти дітям та батькам знаходити сили та проживати емоції правильно. Пишаємося нашею співпрацею з Sesame Workshop, адже для України вона є унікальною. Віримо, що контент, який транслюватиметься в межах проєкту, допоможе мільйонам сімей впоратися з труднощами», — прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу «ПлюсПлюс». 

Автори проєкту наголошують, що вплив тривалого стресу у перші роки життя дітей може загальмувати розвиток мозку та мати відкладений вплив на навчання, здоров’я та поведінку. Проте дослідження показують, що доступ до високоякісного раннього розвитку дітей може пом’якшити наслідки стресу, трансформувати негативний вплив та допомогти дітям побудувати світле майбутнє. Цей мультсеріал заснований на ретельному дослідженні та навчальному плані, які були розроблені командою світових експертів. Він допомагає дітям у розважальній формі навчитися розпізнавати та позначати свої емоції за допомогою схожих сюжетів і персонажів. Розвиток цих соціально-емоційних навичок у дітей формує стійкість у схожих ситуаціях і допомагає подолати прогалини в освіті, викликані тривалою зовнішньою кризою.

«Оскільки вже рік, як триває війна в Україні, стає очевидним, що раннє навчання та виховання маленьких дітей та батьків зараз потрібне, як ніколи, — коментує Шеррі Вестін, президентка Sesame Workshop. — Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з «ПлюсПлюс», щоб подарувати наших улюблених Маппетів із «Вулиці Сезам» українським дітям та їхнім родинам. Наш новий контент був розроблений відповідно до потреб часу та на основі довготривалого досвіду "Сезам" у використанні сили медіа та Маппетів, щоб забезпечити дітям в ігровій формі навчання, радість і надію».

З початком повномасштабної війни у 2022 році, Sesame Workshop негайно взявся за допомогу мільйонам переміщених дітей і дорослих, залучивши широку мережу партнерів і освітніх радників, щоб розробити індивідуальні рішення у відповідь на конкретні потреби маленьких дітей і постраждалих сімей. 

Перед запуском проєкту в Україні, Sesame Workshop провела окреме дослідження з українськими батьками та освітянами. На основі отриманої інформації організація створила навчальні методички для дітей.

Нині ресурси Welcome Sesame українською мовою доступні для дітей, вихователів та вчителів в Україні та інших регіонах. Ці матеріали та додатковий українськомовний контент на YouTube-каналі Sesame створені для того, щоб допомогти сім’ям впоратися з травмою вимушеного переміщення, спілкуватися та переживати емоції. Sesame Workshop також випустив нову серію короткометражних фільмів про позитивну самоідентичність, створених спільно з місцевою українською продакшн-командою. Зображуючи різноманітні групи дітей і сімей, ці відео відзначають сучасну українську ідентичність і культурну спадщину через танці, музику, мистецтво, мову та їжу.

Освітній контент, створений Sesame на основі досліджень, також інтегрується в програми соціальних послуг, які надають партнери, зокрема, платформи електронного навчання NUMO Міністерства освіти і науки України, Save the Children, Міжнародної Федерації Червоного Хреста та UNICEF Learning Passport. 

Проєкт Welcome Sesame Workshop в Україні відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Відео під назвою «Дивитися, грати, навчатися» являють собою першу у своєму роді бібліотеку освітнього контенту, яку фінансує LEGO Foundation. Розроблені за участю світових експертів, ролики створені для забезпечення потреб дітей у кризових ситуаціях.

Довідка

Sesame Workshop — це некомерційна освітня організація, що створила «Вулицю Сезам», новаторське телевізійне шоу, яке навчає дітей з 1969 року. Сьогодні Sesame Workshop є інноваційним рушієм змін, що має на меті допомогти дітям у всьому світі стати розумнішими, сильнішими та добрішими. Ми працюємо в понад 150 країнах, допомагаючи дітям у складних життєвих ситуаціях за допомогою широкого спектру медіа, формальної освіти та соціальних програм, що фінансуються філантропами. Кожна базується на ретельних наукових дослідженнях та відповідає потребам і культурним особливостям спільнот, які ми обслуговуємо. Дізнайтеся більше на www.sesameworkshop.org і підпишіться на Sesame Workshop  Instagram, Twitter, Facebook, and TikTok.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY