detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
14.03.2023 14:33
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 березня 2023 року
Життя путінського оточення та річниця марафону «FreeДом».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

Про роль Китаю у війні проти України у блоці телеканалу «FreeДом» говорили з науковою співробітницею Інституту сходознавства Євгенією Гобовою. Вона сказала, що Китай не хоче мати жодного стосунку до війни, тому позиціонуватиме себе нейтрально державою і його дружба з Росією матиме певні межі. Зокрема, Піднебесна начебто дотримується санкцій проти Росії та досі не надала росіянам летального озброєння.

Російська політична оглядачка Ольга Курносова коментувала санкції США проти росіян та розповідала про ставлення російських еліт до Путіна і його влади.

Із головним редактором видання «Грати» Антоном Наумлюком обговорювали «вирок» окупантів Максиму Буткевичу

Повернення Росії її історичної назви — Московії у блоці «1+1» коментував російський політтехнолог, який живе в Ізраїлі, Михайло Шейтельман. Він сказав, що вимагати зміни назви можна лише після перемоги у війні, оскільки лише тоді вдасться досягти того, аби зміну назви Росії визнав весь світ. 

З російським опозиціонером та полковником ФСБ у відставці Геннадієм Гудковим говорили про путінське оточення та їхні фінансові втрати. Також згадували про звернення родичів мобілізованих до президента Росії. 

Розрив угоди між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та Українською православною церквою Московського патріархату у блоці телеканалу «1+1» коментував ректор Відкритого православного університету Григорій Коваленко. За його словами, на території заповідника знаходиться декілька інституцій, пов’язаних з УПЦ МП і це важливо враховувати під час виселення. Також він вважав, що варто розділяти процеси виведення керівництва УПЦ МП із Лаври та власне монастиря. Останнім начебто варто залишити вибір та дозволити ввійти до складу української церкви.


Річницю марафону «FreeДом» у блоці однойменного телеканалу коментував спеціальний кореспондент цього ж телеканалу у Європі Віталій Сизов. Також показали сюжет про роботу марафону, зазначивши, що його було створено Міністерством культури та інформаційної політики за підтримки президента України Володимира Зеленського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY