detector.media
14.03.2023 13:37
У боях у Бахмуті загинув оператор Суспільного і військовий Олексій Ольховик
У боях у Бахмуті загинув оператор Суспільного і військовий Олексій Ольховик
З початком повномасштабного вторгнення Олексій долучився до тероборони, а незабаром пішов на фронт. У нього залишилась дружина та маленька дочка.

13 березня у боях у Бахмуті на Донеччині загинув оператор Суспільного та військовий Олексій Ольховик. Про це повідомила у фейсбуці його колега журналістка Анастасія Жук та підтвердила Суспільному його дружина.

У коментарі ІМІ Анастасія розповіла, що вперше вони з Олексієм поїхали разом на зйомки на фронт у 2020-му році, коли працювали на Суспільному.

«Ми знімали з тобою усе: починаючи з індексу борщу, спецрепортажами із Чорнобиля, закінчуючи позиціями український військових (тоді ще в районі ООС) на Світлодарській дузі, Красногорівці, Мар’їнці, Авдіївці etc.. Ти був класний друг, з яким можна було поділитись радістю і понити на вухо. А ще багато-багато жартувати і сміятись», — написала журналістка у фейсбуці.

З початком повномасштабного вторгнення Олексій Ольховик долучився до 241-ї бригади тероборони міста Києва, але згодом його відправили на фронт на Донеччину. 

У вересні 2022 року Олексій Ольховик дістав мінно-вибухове поранення і близько місяця лікувався. За час лікування, як розповіла Жук, вони встигли разом поїхати до звільненого Херсона, щоб зняти сюжет, адже, за словами журналістки, Олексій сумував за операторською роботою.

Після одужання він знову повернувся на фронт — до Бахмута.

Як повідомила Анастасія, Олексій загинув унаслідок російського обстрілу з реактивного протитанкового гранатомету.

У нього залишилась дружина та донька Єва, якій ще немає року.

Як пише ІМІ, Олексій Ольховик став 49-м медійником, що загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 41 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Фото: Олексій Ольховик / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY