detector.media
14.03.2023 11:38
Росія та Китай об’єднали зусилля у дезінформації та пропаганді про війну в Україні, — CNN
Росія та Китай об’єднали зусилля у дезінформації та пропаганді про війну в Україні, — CNN
У Держдепі США говорять про десятки мільярдів доларів, які Москва та Пекін уже витратили на спільні операції в інформаційному полі.

Росія та Китай «очевидно» зблизилися в питанні щодо пропаганди та дезінформації про війну в Україні. Про це з посиланням на високопоставленого представника Держдепартаменту США повідомляє CNN.

Американський чиновник наголосив, що операції в інформаційному полі стали невід'ємною частиною війни Росії, додавши, що Китай і Росія витратили десятки мільярдів доларів на дезінформацію.

«Сполучені Штати як країна, Захід як суспільство, повільно приймали й усвідомлювали ступінь, до якої Китай і Росія зробили операції в інформаційному просторі невід’ємною частиною своїх національних цілей», — заявив співробітник Держдепартаменту США.

За його словами, Москва і Пекін — це «відлуння-камера» і «петля зворотного зв’язку» в поширенні неправдивих наративів про війну: «Вони намагаються привернути все більше уваги, обмінюючись наративами».

Також чиновник вважає, що усі подібні операції фінансуються на державному рівні. 

Раніше «Детектор медіа» писав, що Росія запустила антиукраїнську кампанію у фейсбуці.

Також повідомлялося, що зовнішньополітична служба Європейського Союзу визнала Росію світовим лідером дезінформації 2022 року. Про це йдеться у звіті відомства про дезінформацію та маніпуляцію фактами у світовому інформаційному просторі у 2022 році. При цьому головною темою російських інформаційних атак, стверджується в документі, була війна в Україні. 

Фото: Mikhail Klimetyev / Sputnik / AFP via Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY