detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
14.03.2023 10:28
СБУ повідомила про підозру «воєнкору» російських «Известий» Дмитру Зимьонкіну
СБУ повідомила про підозру «воєнкору» російських «Известий» Дмитру Зимьонкіну
Пропагандист супроводжує окупантів на сході України майже від самого початку повномасштабного російського вторгнення.

Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту російського видання «Известия» Дмитру Зимьонкіну, пише «Укрінформ» із посиланням на фейсбук-допис Служби в Донецькій та Луганській областях.

СБУ повідомляє, що задокументувала діяльність кореспондента Зимьонкіна, який здійснює «медійну підтримку» агресії Росії проти України. Він супроводжує окупантів на сході України майже від самого початку повномасштабного російського вторгнення, поширює антиукраїнські фейки та виправдовує злочини загарбників.

Зокрема, у своїх сюжетах, відзнятих на окупованій території Луганської області, «воєнкор» Зимьонкін вихваляє мужніх «асвабадителей», які завжди перемагають, а українських військових виставляє як «терористів», які перетворили Луганщину на руїни. Вчинені окупантами злочини — вбивства мирних жителів, мародерство, руйнацію цивільної інфраструктури — пропагандист приписує ЗСУ.

За даними СБУ, наразі «воєнкор» забезпечує «інформаційну підтримку» окупантів, які намагаються стримати наступ ЗСУ в районі Кремінної.

СБУ повідомила йому про підозру за ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно, з використанням засобів масової інформації). Здійснюються комплексні заходи для притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності.

Також СБУ у своєму повідомленні нагадує, що онлайн-видання та телеканал «Известия» є структурним підрозділом «мультимедийного информационного центра “Известия”», який є основним постачальником новин для російських пропагандистських ЗМІ. Засновник цього центру — «Национальная Медиа Группа», підконтрольна особам, наближеним особисто до Путіна.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що двох журналістів «Известий» депортували з Естонії та заборонили їм в'їзд до ЄС на три роки.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY