detector.media
14.03.2023 09:59
Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН, щоб обговорити «русофобію», яка «заважає встановленню миру»
Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН, щоб обговорити «русофобію», яка «заважає встановленню миру»
Засідання розпочнеться о 16 годині за київським часом.

У вівторок, 14 березня, Росія скликає засідання Ради Безпеки ООН для обговорення «русофобії як чинника, що перешкоджає пошуку довгострокових і стійких рішень української кризи». Про це повідомляє «Укрінформ»

За інформацією власного кореспондента «Укрінформу» в Нью-Йорку, представники російської делегації заявили, що порушуватимуть питання «русофобії» не лише в Україні, а й на Заході. Засідання Радбезу розпочнеться о 16:00 за Києвом. На ньому очікується виступ української делегації.

Нагадаємо, 23 лютого Генеральна Асамблея ООН  підтримала українську формулу миру. За відповідне рішення проголосували 141 зі 193 країн-членів. Також у лютому на щорічній сесії Ради з прав людини ООН, відбувалося обговорення розслідувань воєнних злочинів, скоєних на території України від початку російського вторгнення.

Зараз, у березні, в Радбезі ООН головує Мозамбік. З 1 квітня головування має перейти до Росії. За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, країна, яка здійснює воєнні злочини та бомбить мирні міста, не може виконувати роль голови у Раді Безпеки ООН. «Досить ґвалтувати правосуддя та гнобити Статут ООН!», — заявив він.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY