detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.03.2023 20:30
Міністр оборони: Росія веде проти Молдови гібридну війну для того, щоб повалити владу
Міністр оборони: Росія веде проти Молдови гібридну війну для того, щоб повалити владу
Утім, очільник Міноборони Молдови вважає, що країні не загрожує безпосередня воєнна небезпека.

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий заявив у інтерв'ю AFP, що Росія веде гібридну війну проти країни з метою повалення державної влади, однак Молдові не загрожує «безпосередня воєнна небезпека».

«Безпосередньої воєнної загрози для Молдови наразі не існує, але існують інші види небезпеки, які впливають на безпеку країни — гібридна війна», — сказав Носатий.

За його словами, породжуючи «дезінформацію, напругу в нашому суспільстві», Росія намагалася «змінити політичний порядок, дестабілізувати та повалити державну владу».

«Найбільшим викликом зараз є низка провокацій, які Росія намагається використати для дестабілізації ситуації», — додав очільник Міноборони Молдови.

Нагадаємо, у лютому аналітики проєкту EUvsDisInfo звернули увагу на те, що російські медіа поширюють меседж, що, мовляв, президент України Зеленський та президентка Молдови Санду змовилися задля ескалації ситуації у Придністров‘ї. Пропагандисти стверджували, що саме вони намагаються спровокувати Тирасполь на агресію і саме задля цього Майя Санду хоче вступу Молдови до НАТО. 

Як зазначили аналітики, у такий спосіб російський агітпроп хоче дестабілізувати ситуацію в Молдові, щоб скористатися нею задля ескалації ситуації у Придністров‘ї. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY