detector.media
13.03.2023 14:57
СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Куп’янська організував трансляцію російських телеканалів
СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Куп’янська організував трансляцію російських телеканалів
Окупанти призначили затриманого «виконувачем обов’язків провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій».

Кіберфахівці Служби безпеки викрили на звільнених територіях Харківської області колаборанта, якого призначили «виконувачем обов’язків провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій» окупаційної адміністрації Росії. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, після окупації частини області місцевий житель добровільно погодився на співпрацю з росіянами. Перебуваючи на «посаді», він організував мовлення центральних російських телеканалів на частотах українського ефірного цифрового телебачення. Для цього використовував телекомунікаційне обладнання Куп’янської телевежі. Таким чином агресор поширював серед місцевих жителів дезінформацію про війну в Україні у вигляді сюжетів і передач кремлівських пропагандистів.

Крім цього, весь ефірний контент був спрямований на заперечення збройної агресії Росії та виправдовування воєнних злочинів російських загарбників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, раніше в Україні засудили до п'яти років колаборанта, який розробляв план створення на півдні України дружніх до Росії медіа.

Фото: СБУ
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY