detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13.03.2023 10:58
Держкіно має права на 26,45% доходу від комерційного використання «Мавки»
Держкіно має права на 26,45% доходу від комерційного використання «Мавки»
Державне агентство планує проводити аудиторські перевірки достовірності звітів про використання прав, витрат на тиражування копій і на просування фільму.

Компанія «Анімаград» (входить до складу групи Film.ua) має виплатити Державному агентству України з питань кіно (Держкіно) 26,45% доходу від комерційного використання всіх прав на мультфільм «Мавка. Лісова пісня». Про це «Детектору медіа» повідомили у Держкіно.

26,45% — це розмір частки агенції у майнових правах на фільм. Частка «Анімаграду» — 73,55%. І саме компанія, згідно з договором із Держкіно, має право тиражувати, продавати, передавати в прокат  фільм тощо.

«Дохід — це всі гроші в національній та іноземній валюті, отримані від використання чи передачі третім особам прав на фільм за вирахуванням комісійної винагороди продюсера-виконавця, обов’язкових платежів, якими є податки, мито, збори, інші обов’язкові бюджетні платежі, витрати на оплату банківських послуг, витрат на перерахування коштів та інших витрат згідно з чинним законодавством України, витрат на проведення аудиторських перевірок достовірності звітів про використання прав, витрат на тиражування копій і на просування фільму», — повідомляє Держкіно.

Як уже інформував «Детектор медіа», мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за перший вікенд прокату зібрав 24,9 мільйона гривень. За 4–5 березня на «Мавку» продали понад 189 000 квитків.

У вересні 2016 року мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Держкіно й отримав державне фінансування у розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму складає 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювали вже у 187,2 млн грн, а частку державного фінансування — у 49,5 млн грн.

Ілюстрація: mavka.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY