detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.03.2023 18:22
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 березня 2023 року
Прости у Грузії та ймовірність протестів у Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ.

Соціологічні опитування в Росії у блоці телеканалу «FreeДом» коментував російський правозахисник Олександр Подрабінек. Він стверджував, що російське суспільство насправді не надто активно підтримує владу, проте пропаганда робить усе, аби у світі склалося враження про монолітну підтримку Путіна.

Далі про протести проти кремлівського режиму та репресії проти росіян у гостьовій студії «FreeДома» говорили з заступником головного редактора російського видання «Верстка» Олексієм Левченком. Порівнюючи протести у Грузії та Росії Левченко сказав, що, аби досягти такого ж ефекту як у Тбілісі, у Москві має вийти на мітинг приблизно 300 тисяч росіян. На думку коментатора, таку активність зараз важко уявити.

О 14:00 в етері «FreeДом» повторили випуск програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» від 7 березня 2023 року. У ньому ведучий говорив з президентом Об'єднання юдейських релігійних організацій України Яковом Дов Блайхом.

Російський військовий оглядач Ян Матвєєв у блоці телеканалів ICTV та СТБ коментував військово-політичну ситуацію у Росії.

З російським політтехнологом Михайлом Шейтельманом, який живе в Ізраїлі, у гостьовій студії ICTV та СТБ говорили про заяви прем’єр-міністра Угорщини Орбана та його стосунки з Росією. За словами Шейтельмана, Орбан користується підтримкою угорського народу, на відміну від Лукашенка, чия влада у Білорусі повністю залежить від Кремля. Також він вирішив, що Орбан — політик-популіст, який орієнтуються лише на думки населення. А підтримка України серед угорців якраз зростає.

Про Лукашенка у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з членом координаційної ради білоруської опозиції Валерієм Мацевичем. А протести у Грузії обговорили з експертом Georgian Strategic Analysis Center Гелою Васадзе.


Пропаганду війни серед російських дітей та воєнно-патріотичні табори обговорили з кореспонденткою російського видання «Сирена» Катериною Мезенцевою. За її словами, діти у таборах живуть за принципом казарми, вивчають рукопашний бій та проходять уроки російської державності. Фактично навчальна програма збігається з наративами російської пропаганди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY