detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.03.2023 15:23
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 березня 2023 року
Річниця марафону «FreeДом», репресії в Росії та стосунки США з Китаєм

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Про річницю роботи марафону «FreeДом» у блоці однойменного телеканалу говорили з його шеф-редактором Олексієм Мацукою. Він сказав, що це не лише телеканал, але й інституція, яка будується за бюджетні кошти. Також Мацука переконував, що телеканал «FreeДом» перебуває в авангарді якісної та незалежної журналістики російською мовою.

Російський політичний коментатор Ігор Яковенко у блоці телеканалу «FreeДом» розповідав про начебто послаблення позицій президента Росії Путіна. Крім того, гість описував переконання російської влади, що з боку України воює «колективний захід». Пізніше Яковенка включали також у блоці «Інтера», де він коментував набір неповнолітніх злочинців до російської армії та слабкість кремлівської влади.

З російською правозахисницею Каріною Москаленко говорили про репресії в Росії. Гостя заявляла, що наразі репресії вже стали масовими, а її колеги-адвокати захищають ув’язнених. 

Переобрання Сі Цзіньпіна лідером Китаю у блоці телеканалу «Інтер» оцінював політкоментатор Володимир Воля. Зауважимо, що Воля фігурує у «Базі псевдосоціологів та прихованих піарників» видання Texty. Зокрема, у березні 2018 року він намагався поставити під сумнів причетність Росії до отруєння Скрипалів у Солсбері.

Двічі протягом доби до блоків «FreeДома» та «1+1» включали політкоментатора Тараса Загороднього.

Андрій Піонтковський, російський публіцист, який живе у США, говорив у блоці «1+1» про стосунки Штатів з Китаєм, а також узурпацію влади Сі Цзіньпіном. Серед іншого Піонтковський вважав, що завдяки роботі американських дипломатів Китай не надасть Росії військової допомоги. На думку гостя, США готові йти на розрив дипломатичних стосунків з Китаєм, якщо той вирішить постачати зброю Росії.


Протести у Грузії цього дня коментували президент Грузії у 2013-2018 роках Георгій Маргвелашвілі, заступник міністра юстиції України у 2015-2018 роках Гія Гацадзе, журналіст «Ехо Кавказу» Тенгіз Аблотія та політкоментатор Валентин Гладких.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY