detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.03.2023 15:05
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2023 року
Новий проєкт СТБ, річниця запуску марафону «FreeДом» та прощання з військовим Дмитром Коцюбайлом (Да Вінчі).

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Протести у Грузії в нічному блоці «Ради» наживо обговорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він розповідав про занепад Грузії в останні роки, співпрацю місцевої влади з росіянами та слабкість опозиції, якій, на думку Біркадзе, не вистачає лідера. Тему протестів продовжили з іншим постійним політкоментатором марафону Олексієм Буряченком.

Телеведуча телеканалу СТБ Надія Матвєєва у блоці телеканалів ICTV та СТБ рекламувала свій новий проєкт «Позивний “Надія”». Він розповідатиме про українських жінок під час війни й виходитиме на телеканалі СТБ з 19 березня. За словами Матвєєнко, команда проєкту зібрала історії дванадцятьох жінок, життя яких змінилось після повномасштабного вторгнення.

Також у новинному блоці  ICTV та СТБ показали сюжет про річницю створення марафону російськомовного іномовлення «FreeДом», який, цитуючи ведучого, «з’явився за підтримки президента України та міністерства культури та інформаційної політики».  Аналогічний сюжет вийшов у блоці телеканалу «Ми — Україна» і теж не забули нагадати, завдяки кому з’явився проект «FreeДом».

Далі тему створення російськомовного марафону у гостьовій студії «Ми — Україна» коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він розповів про «мегаприсутність» та охоплення телеканалу «FreeДом», який, за словами міністра, має за рік 6,5 мільярдів переглядів на цифрових майданчиках, мовлення на 44 країни світу та присутній на 700 кабельних платформах. Ткаченко уточнив, що більшість переглядів російськомовного каналу йде з Росії, Казахстану та Німеччини. І заявив, що «FreeДом» фактично заміщає російські пропагандистські телеканали, які потрапили під санкції у Європі.

У блоках телеканалів «Ми — Україна» та «Інтер» зробили сюжети про прощання з Героєм України Дмитром Коцюбайлом (Да Вінчі).


Наприкінці доби у програмі Олексія Фадєєва «Акцент» говорили про Китай та його ставлення до війни Росії проти України. До студії долучились посол України в Китаї у 1999-2001 роках Ігор Литвин та дипломат Руслан Осипенко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY