detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.03.2023 22:01
20-річну кримчанку окупаційний суд оштрафував за опубліковане у соцмережах відео з виконанням гімну України
20-річну кримчанку окупаційний суд оштрафував за опубліковане у соцмережах відео з виконанням гімну України
Проросійський блогер з Криму Олександр Таліпов написав на дівчину скаргу тамтешнім силовикам.

Бахчисарайський районний суд, який контролює Росія, оштрафував 20-річну місцеву мешканку на 50 тисяч рублів за те, що вона опублікувала в одній із соцмереж відео з виконанням гімну України. Про це пише видання «Крим.Реалії» із посиланням на пресслужбу суду.

Суд кваліфікував дії кримчанки як адміністративне правопорушення, спрямоване на дискредитацію російської армії.

У пресслужбі російського суду не називали ім'я дівчини, зазначає «Крим.Реалії». Проте проросійський блогер з Криму Олександр Таліпов у своєму телеграм-каналі «Крымский Смерш» стверджує, що йдеться про мешканку села Фурманівка Бахчисарайського району Евеліну Меметову. Таліпов написав на неї скаргу російським силовикам через відео з виконанням гімну України в одній із соцмереж.

Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах «Крымский СМЕРШ» і «ТаліпоV Online Z» публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну, нагадує «Крим.Реалії». Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ.

Так, влітку 2022-го Таліпов опублікував відео з весілля у Бахчисараї, де гості танцювали під «Червону калину», додавши коментар, що «грає нацистська пісня». Також він погрожував «кожного знайти, кожного запитати» і радив учасникам заходу «відкладати на адвокатів». Публікація Таліпова потягла за собою покарання шістьох організаторів та учасників весілля. Суд у Бахчисараї притягнув їх до адміністративної відповідальності, призначивши штрафи та арешти. Ресторан, де відбувалося свято, закрили на «перевірку». Прокуратура України підозрює Олександра Таліпова в розпалюванні національної ворожнечі.

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY