detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10.03.2023 13:47
Канал Кропачова запускає мультсеріал від сценариста «Кварталу 95»
Канал Кропачова запускає мультсеріал від сценариста «Кварталу 95»
Перший сезон планується на 8 епізодів.

10 березня Ukraine World News стартує фантастично-гумористичний мультсеріал «20 Майклів». Про це йдеться на сайті каналу.

Проєкт створили мультиплікатори Творчого Об'єднання «Видиво». Автор ідеї та сценарист Валерій Жидков. Основна ідея мультфільму довести, що будь-яке зло буде покаране. «Так, в одній із серій головний герой вб’є російського диктатора Володимира Путіна, а в іншій – розбереться, що не так з Ілоном Маском (його вкрали інопланетяни)», — анонсує канал.

Генеральна продюсерка каналу Ukraine World News Ольга Гіржева у коментарі «Детектору медіа» уточнила, що мультфільм є власним виробництвом каналу, зараз йде робота над першим сезоном з 8 серій.

«Далі будемо дивитися на його успішність та популярність серед глядачів, а також охоплення на digital-платформах», — сказала вона. Бюджет проєкту генпродюсерка не розкриває, лише зазначила: «Враховуючи власне виробництво, проект недешевий. За умовами контракту ми не можемо озвучувати вартість».

Нагадаємо, Віталій Кропачов ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс». У цьому ж році Кропачов разом із Носиковим намагався (безуспішно) реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським.

У липні український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією «Корона санрайс», яка має цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що досі належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову.

12 січня «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News. Старт запланований орієнтовно на 22 січня 2023 року.

У нового каналу вже з'явився сайт Ukraine World News, також він присутній в соцмережах.

Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News буде Ольга Гіржева, яка з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером.

Крім того, як довідався «Детектор медіа», на новому каналі Ukraine World News працюватимуть, серед інших, Богдан Бенюк, Валерій Жидков, та Петро Мага — ведучий телеканалу «112» до та після санкцій РНБО. 

Медіаменеджер і інвестор «Радіо П’ятниця» Денис Козлітін в інтерв’ю «Детектору медіа» розкрив подробиці запуску Ukrainе World News, угод про продаж ліцензії 4 каналу, «Ера продакшн», а також поділився планами про розвиток своїх радіостанцій і запуск футбольного сайту.

А 16 січня Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП «уважно слідкує» за створенням нового інформаційного каналу Ukraine World News. Після цього Ukraine World News вирішив перенести дату старту та вийти в ефір після переоформлення ліцензії та логотипу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY