detector.media
10.03.2023 11:41
Окупанти засудили правозахисника Максима Буткевича до 13 років колонії
Окупанти засудили правозахисника Максима Буткевича до 13 років колонії
Максим Буткевич у червні 2022-го потрапив у російський полон в районі Золотого і Гірського у Луганській області.

Так звані «суди» тичасово окупованих росіянами частин Донецької та Луганської областей засудили правозахисника, журналіста та військовослужбовця Максима Буткевича до 13 років ув'язнення.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета Европа» з посиланням на Слідчий комітет Росії.

Також окупанти засудили двох військовослужбовців ЗСУ Віктора Похозея та Владислава Шеля до 8,5 та 18,5 років ув'язнення відповідно.

Окупанти обвинувачують українців у «жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів». Буткевича так званий «суд» вважає  винним у «замаху на вбивство двох осіб» та «умисному ушкодженні чужого майна».

Максим Буткевич у червні 2022-го потрапив у російський полон в районі Золотого і Гірського у Луганській області. У Міноборони Росії підтвердили, що його тримали в полоні на тимчасово окупованій території Луганської області.

До великої війни Буткевич займався правозахисною і журналістською діяльністю. Був координатором та співзасновником проєкту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Співзасновник Центру прав людини ZMINA. Входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

Максим Буткевич є одним із засновників «Громадського радіо». Як журналіст співпрацював з ВВС та з українськими телеканалами.

У березні 2022 року вступив до лав ЗСУ.

Фото з сайту «Громадського радіо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY