detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.03.2023 10:59
Журналістка Анастасія Платонова стала лауреаткою премії Women in Arts-2023
Журналістка Анастасія Платонова стала лауреаткою премії Women in Arts-2023
Цьогоріч премія Women in Arts. The Resistance пройшла під гаслом «Вогонь запеклих не пече».

Вчора, 7 березня, під час офіційної церемонії оголосили імена лауреаток премії Women in Arts. The Resistance, повідомляє Lb.ua.

Премію заснували у 2019 році Український Інститут і ГО «ООН Жінки в Україні» в рамках руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe. Відзнаку вручають з 2021 року жінкам, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок.

Цього року особливу відзнаку отримала парамедикиня ЗСУ, очільниця медслужби Veteranka Юлія Сідорова (Юлія Григорович), більше відома за позивним Куба.

Лауреатками премії-2023 у восьми категоріях стали: 

Цьогорічна премія була особливою, оскільки її вручили одразу за два попередні роки. Її айдентика та гасло «Вогонь запеклих не пече» символізують опір, який в умовах повномасштабної війни щодня чинять українки.

Крім цього, під час церемонії вручення премії Women in Arts. The Resistance 2023 відбулась прем’єра жіночого маніфесту «Ти є велика сила».

Нагадаємо, у 2021 році лауреаткою у категорії «Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях» стала головна редакторка видання «Коридор» Віра Балдинюк.

Фото: Настя Платонова / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY