detector.media
07.03.2023 18:09
Анімація українських студентів потрапила до програми Міжнародного кінофестивалю в Клівленді
Анімація українських студентів потрапила до програми Міжнародного кінофестивалю в Клівленді
У разі перемоги в Клівленді короткометражка студентів Університету Карпенка-Карого зможе подаватися на «Оскар».

Короткометражна анімаційна робота студентів Київського університету Карпенка-Карого «Садок вишневий» на вірші Тараса Шевченка візьме участь у 47-му Міжнародному кінофестивалі в Клівленді. відбірковому на «Оскар». Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Короткометражний фільм українських студентів-аніматорів на текст вірша Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати...» заявлений у програмі кінофестивалю, яка розміщена на офіційному сайті події.

Мультфільм триває 4 хвилини. Над ним з лютого по червень 2022 року працювали 20 студентів другого курсу анімаційної режисури Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Художньою керівницею курсу є Олена Касавіна.

Клівлендський міжнародний кінофестиваль є одним із 34 кінофестивалів у світі, де на «Оскар» претендують фільми у трьох категоріях короткометражних фільмів.

Фільми, які отримали нагороди журі за найкращий анімаційний короткометражний фільм, найкращий короткометражний документальний фільм і найкращий короткометражний фільм у прямому ефірі, отримають право подаватись на «Оскар» у 2024 році.

Фестиваль відбудеться з 22 березня по 1 квітня 2023 року на Playhouse Square у центрі Клівленда, штат Огайо, США, та онлайн як CIFF47 з 2 по 9 квітня 2023 року.

Нагадаємо, нещодавно анімаційний короткометражний фільм-дебют Дмитра Лісенбарта «Непотрібні речі» відзначили на Prague Film Awards.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY