detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
07.03.2023 16:51
Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метра 4:3 розпочав приймати фільми
Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метра 4:3 розпочав приймати фільми
Дедлайн для подачі — 1 липня. Фестиваль відбудеться з 30 серпня до 3 вересня 2023 року.

Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метра 4:3 оголосив про початок приймання заявок на участь. Цього року фестиваль відбудеться вже втретє. Планується проведення національного та міжнародного конкурсів, також будуть національна та міжнародна позаконкурсні програми.

Дедлайн для подачі фільмів — 1 липня. Для всіх учасників з-за кордону перший тиждень приймання заявок є безплатним.

До участі у фестивалі допускаються фільми хронометражем до 30 хвилин, створені після 1 січня 2021 року.

50% зборів, отриманих від подачі іноземних фільмів, будуть віддані на потреби місцевого благодійного фонду «Порт Франківськ», який допомагає жителям та військовим у найгарячіших точках України.

Час проведення фестивалю — з 30 серпня до 3 вересня 2023 року.

Засновник і програмний директор цього кінофоруму Олександр Гойсан позиціює його як «єдиний не тільки в Україні, а й у світі подібний кінофестиваль». Його унікальність, принаймні в українському контексті, — у тому, що на фестивалі демонструють лише кінострічки, що були створені в співвідношенні сторін екрану 4 до 3 (співвідношення між шириною та висотою зображення). Крім того, це єдиний кінофестиваль на Прикарпатті.

«Ми робимо великий акцент на українському кіно, залучаючи авторів, які займаються сучасним створенням кіно в форматі 4:3, проводячи дискусії, лекції, майстер-класи та обговорення, спрямовані на краще осмислення природи формату 4:3 та кіно загалом. Таким чином, поєднуючи усі контексти, які існували довкола формату 4:3, починаючи з моменту створення кіно і до наших днів, ми надаємо майданчик дуже важливому діалогу про природу та розвиток кіно загалом», — коментує Олександр Гойсан.

Вперше Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 відбувся у 2021 році.

Фото: Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY