detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
06.03.2023 17:35
Після виходу розслідування Bihus.Info суд арештував активи Медведчука і Козака, записані на львів’янку
Після виходу розслідування Bihus.Info суд арештував активи Медведчука і Козака, записані на львів’янку
За даними розслідувачів, загальна вартість арештованого може сягати 5 млрд грн.

Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць. Про це на своєму сайті повідомила команда журналістів Bihus.Info, яка наприкінці лютого опублікувала розслідування «Таємниця на трьох».

У матеріалі йшлося про те, що оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало на підставну особу, 62-річну львів’янку Ольгу Куць, частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень. Журналісти встановили, що Ольга Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які, своєю чергою, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. 

Ольга Куць у розмові з журналістами визнала, що не є реальною власницею київських компаній. Вона сказала, що раніше працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних із родиною Тараса Козака, і, працюючи на підприємстві його брата, просто підписала довіреність.

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів «прямо сьогодні». За словами жінки, до неї ще не зверталися правоохоронці. 

Команда Bihus.Info повідомила, що підготувала низку заяв і звернень до силових органів щодо необхідності детальнішого розслідування і подальшого арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Судові ухвали щодо арешту активів були видані на третій день після публікації розслідування, інформують у Bihus.Info. За даними розслідувачів, загальна вартість арештованого може сягати 5 млрд грн.

Колаж: Bihus.Info

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY