detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
01.03.2023 21:00
Планували масову бійку на Дарниці: У Києві затримали адміністраторів каналів «Редан»
Планували масову бійку на Дарниці: У Києві затримали адміністраторів каналів «Редан»
До бійки в телеграм-каналах закликала 15-річна дівчина та 14-річний хлопець.

Поліцейські затримали двох власників каналів субкультури під назвою ПВК «Редан», які хотіли організувати бійку підлітків у Дарницькому районі Києва. Про це повідомила пресслужба поліції міста.

«Днями у Дарницькому районі столиці біля одного з торгових центрів планувалася зустріч підлітків неформального руху та їх опонентів. Аби запобігти конфлікту та бійці, поліцейські оперативно встановили організаторів зустрічі — адміністраторів груп у соціальній мережі», — йдеться в повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, «підбурювачами» виявилися 15-річна киянка, яка «заради хайпу» створила у соціальній мережі групу для прихильників російської субкультури, та 14-річний хлопець, який в іншому каналі в телеграмі закликав однолітків до бійки. 

Наразі працівники поліції провели із підлітками та їх батьками профілактичні бесіди. Телеграм-канали, у яких поширювалася інформація про зустріч, заблоковані.

Нагадаємо, 1 березня кіберполіція заблокувала 18 каналів і груп нового молодіжного руху «Редан» і виявила адміністратора одного з таких каналів  16-річного жителя Дніпра.

27 лютого у Києві, Харкові, Житомирі, Львові та Івано-Франківську підлітки під впливом російської субкультури під назвою ПВК «Редан» збиралися для масових бійок. Їх розігнали правоохоронці. 

У Нацполіції наголошують, що штучне поширення такої субкультури  —  це спроба  російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. 

Фото: скриншот з відео Нацполіції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY