detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.03.2023 12:46
США: Китай витрачає мільярди на проросійську дезінформацію. Нам треба переходити до інформаційного контрнаступу
США: Китай витрачає мільярди на проросійську дезінформацію. Нам треба переходити до інформаційного контрнаступу
Спецпредставник США: У комунікаційному просторі Китай майже вирівнявся з Росією. Він повторює й оприлюднює російські аргументи, що війну розпочало НАТО.

Спеціальний представник США Джеймс Рубін заявив, що Китай витрачає мільярди в усьому світі на поширення дезінформації, включно з повідомленнями, повністю співзвучними з російською пропагандою щодо України. Про це пише The Guardian.

Джеймс Рубін є координатором Global Engagement Center — органу Державного департаменту США, створеного для викриття та протидії іноземній пропаганді та дезінформації.

Рубін стверджує, що Росія і Китай витрачають мільярди доларів на маніпулювання інформацією. Водночас Пекін працює на інформаційному полі в усьому світі й витрачає на це більше, ніж Москва.

«Ми як нація і Захід повільно реагували, і це справедливе судження, що ми зіткнулися з дуже, дуже великим викликом. У комунікаційному просторі вирівнювання між Китаєм і Росією майже завершено. Колодязь отруєний китайською та російською дезінформацією — і це згубно», — сказав він журналістам.

За його словами, Китай «повторює й оприлюднює аргументи Росії про війну, що її розпочало НАТО».

Рубін також визнав розчарування тим, що «деякі країни глобального Півдня не можуть навіть визнати, що це — вторгнення, не кажучи вже про те, на чиєму боці вони».

Він сказав: «Для деяких країн Африки, для деяких країн Азії Україна — це далека війна. Вони вважають, що не отримують достатньо уваги Заходу — і крапка. Це змушує деяких із них дивитися на цю війну крізь цю призму».

Він зазначив, що метою його роботи є не просто пасивне спростування російсько-китайської дезінформації щодо України, а й перехід до активного наступу, закликаючи країни не давати притулок тим, хто був викритий у поширенні дезінформації.

Нагадаємо, ще в липні 2022 року посол США Ніколас Бернс закликав Китай не поширювати російську пропаганду, звинувачуючи НАТО у нібито стимулюванні війні в Україні.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY