detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
28.02.2023 15:02
У Чехії ексжурналістку засудили до двох років умовно за поширення фейків
У Чехії ексжурналістку засудили до двох років умовно за поширення фейків
Яна Петеркова стверджувала в соцмережах, що Чехію займуть війська НАТО, які стрілятимуть у дітей та тих, хто відмовився від ковід-щеплення.

Суд Праги засудив колишню журналістку Яну Петеркову до позбавлення волі строком на два роки умовно за поширення дезінформації, яка покликана спричиняти паніку, повідомляє Czech Radio

Петеркова публікувала в соцмережах відеоролики, де стверджувала, що Чехію займуть війська НАТО і «стрілятимуть у дітей, які намагаються потрапити на дитячі майданчики».

Також Петеркова стверджувала, що кожен, хто відмовиться робити щеплення проти коронавірусу, буде застрелений, що люди похилого віку від цих щеплень помирають, а чеський уряд називала «фашистами».

Яна Петеркова не визнала провини, вказавши, що у відеороликах висловлювала свою думку. «Не я, а уряд Андрея Бабіша поширював повідомлення, що спричиняють паніку», – заявила обвинувачена.

Як повідомляв «ДМ», в уряді Чехії розпочались дискусії довкола планів внести умисне поширення дезінформації до кримінального кодексу.

Фото: Petr Topič / Profimedia

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY