detector.media
28.02.2023 11:17
Рада може позбавити Шуфрича головування на комітеті без його згоди, — Корнієнко
Рада може позбавити Шуфрича головування на комітеті без його згоди, — Корнієнко
Олександр Корнієнко: Нестор Шуфрич має на якомусь етапі зрозуміти, що його головування на комітеті вже не таке актуальне.

Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в етері марафону «Єдині новини» висловив думку, що нардеп Нестор Шуфрич має добровільно скласти повноваження голови комітету з питань свободи слова. Однак парламент може позбавити Шуфрича посади і без його згоди. 

«Думаю, що Нестор Іванович, як дуже досвідчений політик, має на якомусь етапі зрозуміти, що його головування на комітеті вже не таке актуальне, як було в 2019 році, коли його на цю посаду обирали. І погодитись на складання повноважень...», — каже Корнієнко.

Корнієнко додав, що Рада може позбавити Шуфрича головування і без його згоди, згадавши, що «серед опозиції є багато бажаючих очолити комітет».

За словами Корнієнка, час на ухвалення самостійного рішення запущено, потім це питання перейде на розгляд сесійної зали.

Нагадаємо, «Рух Чесно» вимагає зняти Шуфрича з посади голови парламентського комітету свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Ексчленкиня комітету Тетяна Циба заявила, що Шуфрич не має морального права очолювати комітет свободи слова. Вона запевнила: в керівництві парламенту розуміють, що це неправильно, особливо під час російської агресії, але поки що не знайшли правильного рішення.

Водночас, нардеп «Слуги народу» та секретар комітету Верховної Ради з питань свободи слова Сергій Швець заявив, що Шуфрич на цій посаді досить ефективний, добросовісно виконує свої обов’язки. 

Нестор Шуфрич в інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

Скриншот відео: ТСН/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY