detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.02.2023 18:30
Документальний фільм про викрадених Росією дітей показали у Києві
Документальний фільм про викрадених Росією дітей показали у Києві
Стрічка також буде перекладена англійською мовою.

У Києві презентували документальну стрічку «Викрадені діти» про незаконне вивезення Росією українських дітей. Про це повідомило інформаційне агентство «Укрінформ». 

Фільм створив телеканал «Київ» спільно з Управлінням стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил України. Як зазначили в «Укрінформі», стрічку також планують перекласти на англійську мову.

«Робота над цим фільмом була не дуже простою через складність теми та через те, що одночасно хотілось дати відповідь на два запитання: перше — за що ми воюємо, друге — проти чого ми воюємо. Багато чого в цьому світі можна зрозуміти, але не можна зрозуміти злочини та насилля проти дітей, знущання над ними», — зазначив продюсер фільму Олександр Мельничук.

Режисери розповіли, що країна-агресорка примусово вивозить з України дітей, які перебували в сиротинцях чи мали опікунів, а також дітей, безпосердньо викрадених у батьків.

«Це різні випадки, але всі вони свідчать про системність дій, про загальну політику РФ щодо асиміляції українських дітей, що є складовою злочину геноциду», — сказала співзасновниця і координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

Документальну стрічку тривалістю 30 хвилин можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, 27 лютого Європейська комісія та Польща запускають ініціативу з пошуку українських дітей, яких росіяни викрадають на тимчасово окупованих територіях України.

За офіційними даними України, станом на лютий 2023 року російські окупанти депортували понад 16 тисяч українських дітей.  

Фото: кадр фільму «Викрадені діти»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY