detector.media
27.02.2023 16:24
Вийшов трейлер фільму про російсько-українську війну «Життя на межі»
Вийшов трейлер фільму про російсько-українську війну «Життя на межі»
Фільм з’явиться у прокаті з 16 березня.

З’явився трейлер фільму «Життя на межі», який розповідає про російсько-українську війну від 2014 року до сьогодні. 

Автори називають стрічку першим документальним фільмом, який охоплює весь період російської агресії, починають з 2014 року.

Авторами фільму є українські ветерани – режисер Павло Пелешок та продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

Фільм «Життя на межі» розповідає про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло та Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анджелеса на церемонію «Оскар».

«Будучи на війні з 2014 року, ветерани боронять Україну від російської агресії та продовжують знімати свою реальність, таку далеку для іншого світу. З уламків спогадів та власного кіноархіву ветерани Павло та Юрко збирають мозаїку причин та наслідків, з яких складається сьогоднішня російсько-українська війна — від кінця 2013 року до сьогодні. Автори пішли добровольцями на фронт, побували в гарячих точках Донбасу. І весь цей час продовжували творити, аби показати світові правду про жахливу війну, яка стала можлива у XXI столітті»,— йдеться у повідомленні.

 

Світова прем’єра стрічки “Життя на межі” відбулась наприкінці минулого року в Берліні, в легендарному кінотеатрі Delphi Filmpalast am Zoo. У грудні 2022-го фільм презентували у Києві. З 16 березня фільм можна буде подивитись у кінотеатрах по всій країні. 

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY