detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
26.02.2023 16:40
Ілон Маск назвав Революцію гідності «переворотом». В Офісі президента відреагували на таку заяву
Ілон Маск назвав Революцію гідності «переворотом». В Офісі президента відреагували на таку заяву
Михайло Подоляк порадив бізнесмену припинити читати пропаганду країни-агресора.

Американський бізнесмен Ілон Маск назвав Революцію гідності «переворотом». У відповідь в Офісі президента України йому порадили розібратися в принципах свободи. 

У суботу, 25 лютого, в Twitter поширили матеріал американського політолога Джона Міршаймера, в якому він писав, що для Путіна Євромайдан 2014 року, який він називає «переворотом», і повалення президента-втікача Віктора Януковича стали останньою краплею в питанні України.

«Ці вибори (2010 року — Ред.), можливо, були сумнівними, але немає жодних сумнівів у тому, що переворот справді був», — відповів на статтю Ілон Маск.

That election was arguably dodgy, but no question that there was indeed a coup

— Elon Musk (@elonmusk) February 25, 2023

На твіт мільярдера відреагував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, порадивши Маску обмежити себе в читанні російської пропаганди.

«Вільні суспільства впливають на держави через діалог і вибори. Поневолені суспільства виходять на вулиці, щоб позбутися репресивних держав. Це база Свободи, Ілоне Маску. В Україні ніколи не було переворотів, але завжди були вільні люди. Припиніть читати російські газети», — написав він.

Вільні суспільства впливають на держави через діалог/вибори. Поневолені суспільства виходять на вулиці, щоб позбутися репресивних держав. Це база Свободи, @elonmusk.
В Україні ніколи не було переворотів, але завжди були вільні люди. Перестаньте читати російські газети.

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) February 26, 2023

Нагадаємо, у жовтні минулого року генеральний директор і голова ради директорів Tesla Ілон Маск написав твіт, у якому виклав свої пропозиції щодо закінчення російсько-української війни. Він запропонував проголосувати за чи проти свого плану «повторити референдуми на окупованих теріторіях» під наглядом ООН та прийняти рішення згідно з результатами; залишити Росії Крим й забезпечити півострову водопостачання та встановити нейтральний статус України.

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Пізніше волонтер Сергій Притула заявив, що відправив книгу з історії України американському бізнесмену, який запропонував Україні свій «мирний план», який де-факто пропонує капітуляцію.

Фото: Daniel Oberhaus / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY