detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.02.2023 12:33
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 лютого 2023 року
Роковини повномасштабного вторгнення, увага світу до України та провина Путіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

У блоці «Інтера» роковини повномасштабного вторгнення обговорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Він розповідав про стійкість України, мовляв, Росія напала на єдину державу, яка могла дати їй відсіч. Крім того, з Подоляком говорили про дипломатичну роботу України. Зазначимо, що радник керівника Офісу президента регулярно коментує воєнні та дипломатичні питання в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом».

Також про рік війни говорили з  російським опозиційним політиком Дмитром Гудковим. Він сказав, що для України все найгірше позаду, а от для Росії найгірші часи лише попереду через дії Путіна. Також Гудков стверджував, що Китай — головний економічний бенефіціар війни в України, оскільки весь основний імпорт товарів до Росії йде через нього.

О 17:30 в етері марафону «FreeДом» розпочалась трансляція пресконференції президента України Володимира Зеленського.

Сміливість та боротьбу українського народу у блоці телеканалу «FreeДом» обговорювали з політкоментатором Валентином Гладких

Із президентом російського громадського руху «Союз правих сил» Леонідом Гозманом говорили про рік війни та майбутню перемогу України. Як і його попередник в етері цього дня Дмитро Гудков, Гозман звинувачував у війні Путіна та оточення. Зокрема, порівняв Путіна з Гітлером та висловив сподівання, що Росія відновиться так само, як колись відновилась Німеччина. Також Гозман стверджував, що росіяни не конкретно за Путіна, а в цілому підтримують владу. Тому завершення війни він бачить виключно у зміні влади.

Нардеп Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») казав, що міжнародна увага до України лише посилюється. Зокрема, пресконференцію Зеленського транслювали CNN та BBC, чого не було ніколи в історії України.


Двічі протягом доби в етері марафону включали політичного коментатора Ігоря Петренка — у блоках телеканалів  «1+1» та «FreeДом». З ним теж говорили про міжнародну підтримку України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY