detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
23.02.2023 13:48
Медіагрупа «Україна» веде перемовини щодо прав на бібліотеку закритих каналів Ахметова
Медіагрупа «Україна» веде перемовини щодо прав на бібліотеку закритих каналів Ахметова
Групу цікавлять партнери, «які розуміють цінність активів».

«Медіа група Україна» веде перемовини з гравцями ринку щодо ефірних прав на контент своїх каналів, які вже припинили роботу. Про це у коментарі «Детектору медіа» розказали у пресслужбі компанії SCM.

Команда експертів медіагрупи окрім перемовин щодо прав на бібліотеку контенту також працює з пропозиціями щодо фізичних активів.

«Перед ними не стоїть завдання позбутися усіх матеріальних та нематеріальних активів нашвидкуруч. Ні, це бізнес-процес, який потребує часу. І ми готові до перемовин з партнерами, які розуміють цінність активів медіагрупи. Мова йде як про продаж, так і про оренду», — зазначили у SCM.

YouTube-канали з контентом медіагрупи, за словами пресслужби компанії Ріната Ахметова, належали третім особам, і зараз з ними створена «ефективна модель співпраці», яка буде масштабуватись: «Медіагрупа як правовласник на ринкових умовах надає третім особам невиключні права на використання своєї архівної медійної бібліотеки (контенту, створеного до 11 липня 2022 року). Сама медіагрупа не бере участі в розміщенні архівного контенту й не виробляє новий».

Нагадаємо, колишній директор каналів «Футбол» Олександр Денисов володіє  сімома ютуб-каналами футбольної тематики, що належали колишньому холдингу «Медіа Група Україна». 

Ростислав Буняк, який раніше очолював департамент діджитал-напряму «Новинної Групи Україна», створив проєкт «Фабрика новин» на основі ютуб-каналу «Україна 24».

Графіка: «Медіа група Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY