detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
22.02.2023 16:52
«Інститут дослідження війни та миру» надає підтримку, зокрема й фінансову, українським ЗМІ, які висвітлюють події війни
«Інститут дослідження війни та миру» надає підтримку, зокрема й фінансову, українським ЗМІ, які висвітлюють події війни
Діяльність проєкту «Голоси України» фінансують Міністерство закордонних справ Великої Британії та посольство Великої Британії в Україні.

Сьогодні в пресцентрі агентства «Укрінформ» британська громадська організація «Інститут дослідження війни та миру» (IWPR) презентувала проєкт «Голоси України». Мета цього проєкту — надавати допомогу українським журналістам, які висвітлюють та документують військові злочини, а також сприяти протидії дезінформації, поширенню достовірної інформації та публічним дебатам.

Як розповіли директор IWPR Ентоні Борден і керівниця проєкту «Голоси України» Ольга Гужва, українські журналісти та редакції можуть розраховувати на різнобічну допомогу від «Інституту дослідження війни та миру». Організація проводить для локальних медіа, зокрема й для медіа в релокаціі, освітні заходи (наприклад, тренінги з безпеки та тактичної медицини), а також забезпечує медійників засобами індивідуального захисту (бронежилетами, касками).

Ольга Гужва (фото агентства «Укрінформ»)

Ольга Гужва розповіла, що у межах проєкту «Голоси України» відбулася поїздка на передову до журналістів, які щодня працюють у небезпечних умовах.

«Ми передавали їм дуже важливі навички, які можуть врятувати їхні життя. І я вважаю, що це дуже важливо — надавати таку підтримку журналістам», — сказала керівниця проєкту.

Крім цього, проєктом «Голоси України» передбачено надання мікрогрантів для невеликих медіа, зокрема з прифронтових територій. Фінансова допомога може надаватися й релокованим медіа.

«Ми розуміємо, що їм важко виживати і що їм треба також зберігати робочі місця для свого персоналу. Ці мікрогранти дозволять редакціям підготувати певні матеріали і протриматися певний період. Вони невеличкі за періодом, тобто це до 3 місяців фінансування. І дуже активно медіа подають заявки», — сказала Ольга Гужва.

Також «Голоси України» надають підтримку тим журналістам, які працюють на передовій. «У нас є близько 60 журналістів, які працюють прямо на передовій, і вони видають матеріали англійською мовою», — уточнила Гужва.

Ентоні Борден (фото агентства «Укрінформ»)

Директор IWPR зазначив, що він гордий надавати Україні та українським журналістам підтримку. Він запевнив, що ті журналісти і редакції, які потребують допомоги, можуть звертатися із заявками до «Інституту дослідження війни та миру».

Фото: Unsplash; «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY