detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
22.02.2023 14:14
Сьогодні у межах марафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра документального фільму «Коли життя сильніше»
Сьогодні у межах марафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра документального фільму «Коли життя сильніше»
Героїні стрічки — українки, які народжують дітей в час війни.

Сьогодні, 22 лютого, о 21:30 у межах загальнонаціонального марафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра документального фільму «Коли життя сильніше». Це спільний проєкт Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Starlight Doc за підтримки Данії та Республіки Корея.

У фільмі йдеться про реальні історії життя трьох українських мам: Анни, яка зі своєю 2-місячною дитиною опинилась в укритті на «Азовсталі»; Мар’яни, капітана медичної служби, яка вагітною провела 6 місяців у російському полоні; Ані, мами двох дітей з Ізюма на Харківщині, яка народжувала дитину в окупованому місті в умовах постійної небезпеки.

Авторка ідеї та креативна продюсерка фільму — Олександра Ткаченко, продюсерка — Ганна Калина, режисерка — Олена Захарчук.

«За майже 12 місяців повномасштабного вторгнення РФ в Україну понад 760 медичних закладів зазнали атак і руйнувань. Проте у 2022 році в Україні більше 195 тисяч жінок народили, — коментує Хайме Надаль, представник UNFPA в Україні. — Цей фільм про силу життя, про важливість послуг репродуктивного здоров’я для збереження життів жінок. Цей фільм — присвята незламним українським мамам і декларація нашого прагнення продовжувати роботу з підтримки пологових будинків, медичних працівників і працівниць та мобільних клінік, що забезпечують безпечні пологи жінкам незважаючи на війну».

Нагадаємо, у травні 2022 року «Детектор медіа» повідомляв, що у Starlight Media з'явився напрям документального контенту — Starlight Doc. Напрям очолила Анастасія Штейнгауз, виконавча директорка телеканалу ICTV.

Фото: скріншот / Youtube

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY