detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
22.02.2023 13:40
«Нескорені»: У лютому презентують документальний фільм про українських партизанів
«Нескорені»: У лютому презентують документальний фільм про українських партизанів
Режисером фільму став блогер і ветеран Мирослав Гай.

27 лютого в Україні презентують документальний фільм «Нескорені. Українські партизани».

Як пише The Village, героями фільму стали українські партизани, які із 2014 року чинять опір на окупованих Росією територіях сходу й півдня України, зокрема повідомляють про пересування й місцеперебування росіян, координати їхніх складів із боєприпасами й військових баз.

У стрічці йдеться й про те, як учасники партизанського руху ліквідують колаборантів різними способами, як-от отруєння, підрив мостів, залізничних станцій, будинків чи авто.

Водночас партизани займаються й ненасильницьким спротивом, розвішуючи українську символіку й агітаційні листи.

Режисером фільму став блогер і викладач акторської майстерності Мирослав Гай, що брав участь у визволенні острова Зміїного й разом із побратимом встановлював український прапор на телевежі у Словʼянську.

Гай розповів, на фільм його надихнула «зустріч зі справжнім українським партизаном»: «Він перетинав кордон тимчасово окупованої території десятки разів. Існував і спілкувався з оточенням у межах своєї «легенди», водячи окупантів за ніс. Водночас він абсолютно звичайна людина, у якої немає військової професії», — сказав режисер.

Прем’єра фільму відбудеться 27 лютого о 19:00 на телеканалі ICTV й о 21:00 на ютуб-каналі MIR&CO Production, що займався виробництвом стрічки.

Як повідомляв «ДМ», в Україні покажуть документальний проєкт про участь військовослужбовців ГУР Міноборони України в авіапрориві на «Азовсталі», битві за острів Зміїний та контрнаступі на Харківщині. 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY