detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.02.2023 09:55
Ахтем Сеітаблаєв зніме фільм про повномасштабне вторгнення Росії
Ахтем Сеітаблаєв зніме фільм про повномасштабне вторгнення Росії
Частина знімальної групи майбутнього фільму зараз служить у ЗСУ.

Український режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв готується до зйомок фільму про повномасштабне вторгнення Росії, повідомляє «Укрінформ». Робоча назва стрічки — «Ласкаво просимо до пекла».

«Зараз ми знаходимось у підготовчому періоді, це стрічка так само про події другої широкомасштабної навали, — сказав Сеітаблаєв. — Продюсер у нас з Канади. Він зацікавився тим, що є така команда, половина з якої проходить службу у ЗСУ. Ми знайшли точки дотику в тому сенсі, що робимо разом із ЗСУ. Як на мене, це додає найперше змістовну синергію і надихає бійців».

Також, за словами кінематографіста, наразі він працює над двома сценаріями, режисером одного з них буде Заза Буадзе.

Нагадаємо, що новий фільм Ахтема Сеітаблаєва «Мирний — 21» 22 лютого виходить у прокат. Ця картина — воєнна екшн-драма, в основу якої покладена реальна історія луганських прикордонників, котрі дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці.

Фільм розповідає про події червня 2014 року, які відбулися на прикордонні Луганщини. Тоді російські спецслужби та агенти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону до зради. У такий спосіб окупанти намагались повторити кримський сценарій та захопити українські території без бою. Попри відсутність досвіду, за рішенням чинного командира, загін вступив в бій.

Ахтем Сеітаблаєв зазначив, що «Мирний-21» став одним з останніх повнометражних проєктів для актора Паші Лі, якого на початку березня 2022-го вбили в Ірпені російські окупанти.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що прем'єра цієї стрічки мала відбутися 30 квітня 2022-го, на День українського прикордонника. Однак Ахтем Сеітаблаєв пішов на фронт, і зараз є начальником служби зв'язків зі ЗМІ 241-ої окремої бригади ЗСУ.

Фото: Ахтем Сеітаблаєв / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY