detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.02.2023 12:49
«Суспільне Суми»: На засідання сесії Сумської облради 17 лютого не пустили журналістів
«Суспільне Суми»: На засідання сесії Сумської облради 17 лютого не пустили журналістів
Це рішення аргументували тим, що сесія відбувається онлайн. Але виявилося, що частина депутатів була присутня у залі.

У Сумах на сесію обласної ради 17 лютого не пустили журналістів, повідомляє «Суспільне Суми».

Рішення голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка щодо проведення 15-го засідання сесії в онлайн-режимі опублікували на сайті ради 15 лютого. Таке рішення ухвалили у зв’язку із «рекомендаціями Сумської ОВА щодо обмеження проведення масових заходів та безпековою ситуацією в області, з метою збереження життя і здоров’я депутатів обласної ради та працівників її виконавчого апарату», йшлося у повідомленні на сайті облради.

Як виявили журналісти, частина депутатів таки зібралась у сесійній залі. Представників преси туди не пустили працівники поліції. У пресслужбі їм дали можливість стежити за засіданням онлайн — у приміщенні поверхом нижче.

Це рішення голова обласної ради Віктор Федорченко прокоментував так: «Ну ви ж там сиділи, слухали. Я вам, в принципі, доповів все, що було. Які ще доповіді?».

Як зауважує «Суспільне Суми», під час засідання сесії були дві повітряні тривоги, але засідання не припиняли. «Ми попередили всіх депутатів: хто хоче, ідуть в підвал», — сказав про це Федорченко.

Фото: «Суспільне Суми»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY