detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
20.02.2023 09:29
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2023 року
Протезування українських військових, інтерв’ю з Анджеєм Дудою та новий випуск програми «Без вас».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці телеканалу «Ми — Україна» показали інтерв’ю з президентом «Енергоатому» Петром Котіним. Говорили про ситуацію в українській енергетиці та стан Запорізької атомної електростанції. У блоці телеканалу було 16 гостьових включень.

У блоці Суспільного цього дня показали три інтерв’ю. Зокрема інтерв’ю Олени Ремовської з політичним аналітиком Лукашем Адамським, розмову Назара Ониська з консультанткою зі стратегії розвитку фонду Future for Ukraine Оленою Ніколаєнко й інтерв’ю Ігоря Шавра з міністром соціальної політики України Віталієм Музиченком. Крім того, у блоці цього дня показали 25 гостьових включень.

Також цього дня окрему увагу у блоці Суспільного приділили обговоренню протезування для військових. У якості гостей до студії включались член громадської ради при Міністерстві соціальної політики Олександр Вознюк, співзасновниця Центру лікування і реабілітації жертв війни Ольга Руднєва, військовослужбовець Микола Заріцький та голова благодійної організації «Добро» Алісія Неборак.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Наталії Мосейчук з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Говорили про підтримку України, співпрацю з Європейським Союзом, військову допомогу Україні та очікування від майбутньої зустрічі з президентом США Джозефом Байденом. За словами Дуди, треба прагнути вільного світу без кордонів, зокрема з Україною, та майбутнього з вільною від диктаторського режиму Білоруссю. Тоді як Росія живе у закритому світі й прагне закрити інші держави, практикуючи неоколоніальну політику. Також Дуда сказав, що, говорячи про передачу літаків Україні, варто враховувати, що Польща — не держава, яка патентувала свої літаки й послуговується американськими літаками, які продовжує закупати у США.

У блоці «Ради» показали інтерв’ю Вадима Колодійчука з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Говорили про підтримку України, постачання танків Leopard, систем протиповітряної оборони Patriot і літаків.

Також цього дня підсумковий тижневий випуск новин готувала команда ТСН, при тому, що він припав на блок телеканалу «Рада».

Війну Росії проти України, роботу російської пропаганди та спроможність армії обговорили у новому випуску програми  «Без вас». Ведучий Олександр Шульга говорив з пресофіцером 112 бригади територіальної оборони Андрієм Ковальовим, нардепом Федором Веніславським, керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим та військовослужбовцем Борисом Черкасом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY