detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
19.02.2023 22:14
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2023 року
Мюнхенська безпекова конференція, очікування від промови Путіна, плани Медведчука, апетити Роскомнагляду.

У ранковому блоці каналу іномовлення економіст Сергій Фурса констатував, що, попри переважну більшість «мракобісів» у російських органах влади, саме фінансовим сектором у Путіна керують талановиті люди, які не дали рублю обвалитися в 2022 році.

Російський журналіст Ігор Яковенко оцінив кількість людей, що залишили Росію через мобілізацію, в один мільйон та назвав гроші практично єдиним мотивом тих, хто добровільно йде на війну.

Заступник головреда російського видання «Верстка» Олексій Левченко зазначив, що 8 з 10 людей відмовляються відповідати російським соціологам на запитання, пов'язані з війною в Україні.

Аналітик Андреас Умланд очікує, що промова Путіна перед Федеральними зборами буде традиційно дуже антизахідною. Умланд також спрогнозував оголошення про «завершення формування» Союзної держави з Білоруссю.

Народний депутат Олексій Гончаренко за мотивами Мюнхенської безпекової конференції розповів, що Європа сигналізує про тривалу війну, але не українцям, а Кремлю: мовляв, вони готові підтримувати Україну на довгій дистанції.

У блоці групи «1+1 медіа» директор «Євразійської демократичної ініціативи» Пітер Залмаєв процитував слова голови Мюнхенської конференції про «депутінізацію» Росії і заявив, що в Німеччині нарешті зрозуміли: з Путіним немає про що домовлятися.

Журналіст-міжнародник Олексій Коваль сказав, що «мирний план», розроблений Китаєм, найімовірніше містить заклик до перемовин без посередників.

За словами політичного експерта Ігоря Ейдмана, частина російського суспільства «сидить на Соловйові» як на важкому наркотику, проте не менша частина його ненавидить.

Політкоментатор Валентин Гладких дивувався, що в інформпросторі з'явилися дані про проєкт Віктора Медведчука щодо «корейського сценарію» для України. Медведчука Гладких назвав «найбільш токсичним українським політиком» і заявив, що всі проекти за його участі приречені на провал.

У вечірньому блоці групи каналів StarlightMedia голова правління асоціації «Нафта та газ України» Андрій Закревський назвав причину, чому Європа спокійно пережила зиму: європейський споживач був готовий платити більше, аби тільки не купувати російський газ. Зараз рівень заповнення газових сховищ у ЄС сягає 60%.

Експерт Defense Express Іван Киричевський сказав, що половина особового складу сухопутних військ Ррсіх виведена з ладу, а на просування територією України на 90 метрів ворог «кладе» близько 2 тисяч своїх солдатів.

Головний редактор російського видання Republic Дмитро Колезєв говорив про фінансові апетити Роскомнагляду, що зростають: улюблений владний орган Путіна збирається запускати власну ботоферму і вимагає все більше грошей.

Представник демократичних сил Білорусі Валерій Мацкевич назвав самопроголошеного президента Олександра Лукашенка васалом Путіна, загнаним у кут і змушеним «виконувати накази свого фюрера».

Правозахисник із Росії Марк Фейгін не дивується появі «Розмов про головне» в ефірі російського телебачення, адже «їм потрібно готувати потенційних солдатів, всі мають вчитися помирати».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY