detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.02.2023 11:44
«Сонце» та «Малятко» без конкурсу отримали місця у цифрі, а радіо Nostalgie — частоту у Львові
«Сонце» та «Малятко» без конкурсу отримали місця у цифрі, а  радіо Nostalgie — частоту у Львові
Тимчасові дозволи на мовлення дійсні впродовж одного року.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала тимчасові дозволи на мовлення в мультиплексах «Зеонбуду»  каналам «Сонце» ( юридична особа ТОВ «Солар медіа») та «Малятко-TV» (юридична особа - «Малятко-ТВ»). Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 16 лютого.

Телекомпанії звернулись до регулятора з проханням отримати тимчасовий дозвіл на мовлення в період дії воєнного стану в Україні. За такою процедурою Нацрада надає дозволи на мовлення в цифрі після початку «великої війни», адже на час воєнного стану заборонено проводити конкурси.

Телеканал «Сонце» тепер мовитиме в мультиплексі МХ-5. А «Малятко-TV» - МХ-3. Строк дії дозволу – 1 рік.  Власники каналу «Сонце»: Олександр Брикайло та Сергій Лавринюк. А «Малятко-TV» належить Володимиру Кметику.

Також дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні отримало і Radio Nostalgie на частоті 97 у місті Львові.  Бенефіціари радіостанції Валентина Горова та Ірина Варакута. Директор Роман Андрейко.

Нагадаємо, за цією ж процедурою дозволи на тимчасове мовлення на вільних частотах у 13 областях України отримали кілька десятків місцевих компаній. Також місця у цифрі дістались каналам «Ми – Україна», «1+1 Україна» і ICTV2. Дозвіл мовити на частоті 95,6 МГц у Києві отримала радіостанція харківського бізнесмена Андрія Карпія «Best FM» (ТОВ «ТРВК «Комра»).

Серед тих, хто отримав такі дозволи, не лише регіональні мовники, а й канали Суспільного й державна радіостанція «Армія FM — військове радіо». 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY