detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.02.2023 15:32
До Ради надійшли заяви Наталії Королевської та Юрія Солода про складання депутатських мандатів
До Ради надійшли заяви Наталії Королевської та Юрія Солода про складання депутатських мандатів
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що тепер позбавлення мандатів відбудеться у законний спосіб.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у фейсбуці, що заяви народних депутатів від вже забороненої партії «ОПЗЖ» Наталії Королевської та її чоловіка Юрія Солода надійшли в Раду.

«Заяви на складання повноважень народного депутата України до Верховної Ради України надійшли. Офіційно. Відповідно і позбавлення мандатів відбудеться у законний спосіб, згідно Конституції України», — йдеться в повідомленні.

Згідно із заявами, Солод хоче скласти повноваження «через сімейні обставини», а його дружина назвала причиною такого рішення ще й стан здоров’я.

Нагадаємо, Королевська та Солод є фігурантами розслідування журналіста видання «Українська правда» Михайла Ткача «Батальйон Дубай». За інформацією співрозмовників видання, до Дубая вже перебрались депутати від забороненої нині в Україні «ОПЗЖ» Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, Вадим Столар, часто прилітає депутат Суто Мамоян

За даними «УП», наразі Королевська із сім'єю проживає у Дубаї в Address Beach Resort.

29 січня 2022 року нардепи написали заяви на складання мандатів.

Раніше президент Володимир Зеленський передав на розгляд голові Верховної Ради петицію про позбавлення мандата всіх депутатів колишньої «ОПЗЖ» у Верховній Раді, яку подав народний депутат Олексій Гончаренко. Президент у відповідь на петицію нагадав, що за законодавством рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України ухвалюється за поданням профільного комітету більшістю від конституційного складу ВР.

Фото: «ОПЗЖ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY