detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
15.02.2023 12:38
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 лютого 2023 року
Загроза держперевороту у Молдові, дев’ята зустріч у форматі «Рамштайн» та перша у світі кібервійна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Внутрішньополітичну ситуацію у Молдові та вплив на неї Росії у блоці «Ради» обговорили з політкоментатором Валентином Гладких. Зокрема, говорили й про наміри російських спецслужб вчинити у Молдові державний переворот. Гладких сказав, що оприлюднення планів росіян не може стовідсотково гарантувати того, що переворот не відбудеться. Крім Молдови, обговорювали також рекомендації посольств США та Франції громадянам цих держав залишити територію Росії й Білорусі.

Крім Гладких, у блоці «Ради» цієї ночі також включали таких експертів, які регулярно долучаються до гостьової студії телеканалу: політкоментаторів Богдана Ференса, Петра Олещука та Олексія Буряченка, воєнних експертів Дмитра Громакова та Олександра Коваленка, а також економічного експерта Івана Уса.

З представником президента у Верховній Раді України Федором Веніславським у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили про очікування країни від дев’ятої зустрічі у форматі «Рамштайн». Він розповів, яка саме зброя необхідна, а також що одне з очікувань — мінімізація термінів передачі зброї. Пізніше він також коментував цю тему у блоці телеканалу «Інтер».

Зустріч у форматі «Рамштайн» у блоці телеканалу «Ми — Україна» обговорювали з політкоментатором Володимиром Фесенком. Він сказав, що дискусія про літаки для України почнеться під час цієї зустрічі, проте ухвалюватиметься рішення поетапно. Це пов’язано з тим, що певні рішення, зокрема й щодо навчання пілотів, ухвалюватимуться за лаштунками, а саме рішення по передачу літаків буде тоді, коли пілоти будуть навчені. Крім того, Фесенко виокремив зустріч міністра оборони Олексія Резнікова й прихильність до нього міністрів оборони інших країн. Пізніше для обговорення цієї теми запросили радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка. Це було його 84 включення до етеру національного марафону.

Із заступником міністра цифрової трансформації Олександром Борняковим говорили про те, що у межах війни Росії проти України відбувається й перша у світі кібервійна.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у блоці «Інтера» розповів про визнання Айвазовського, Репіна та Куїнджи українськими художниками. Крім того, говорили й про дерусифікацію топонімів і назв в Україні. Ткаченко сказав, що до Верховної Ради подали законопроєкт, який спростить процес дерусифікації.

Наприкінці доби у блоці «Інтера» показали інтерв’ю зі співачкою Златою Огнєвіч та випуск програми «Акцент», гостями якого були воєнний експерт Дмитро Снєгирьов і керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY