detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.02.2023 19:00
Телеканал «ПлюсПлюс» відновив показ мультфільму, який вчить дітей правильно говорити українською
Телеканал «ПлюсПлюс» відновив показ мультфільму, який вчить дітей правильно говорити українською
Прем'єра проєкту «Говоримо українською» відбулася ще в 2019 році.

13 лютого телеканал «ПлюсПлюс» відновив показ анімаційного проєкту «Говоримо українською», який був створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це повідомила пресслужба групи «1+1 media».

«Щодня, о 8:00, на дітей та їхніх батьків очікуватимуть епізоди проєкту, де герої всесвіту "ПлюсПлюс" розкриватимуть актуальні теми, повʼязані з вивченням української мови, розглядатимуть конкретні ситуації про поширені мовні помилки, про те, які слова використовувати некоректно, а які будуть доцільні в тій чи іншій ситуації тощо»— йдеться в релізі.

Як зазначили автори проєкту, теоретичну базу «Говоримо українською» розробляв Олександр Авраменко, мовознавець, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка та автор книжки «100 експрес-уроків української».

Повернення «Говоримо українською» в ефір на телеканалі «ПлюсПлюс» є першою ініціативою в рамках мультиплатформенного проєкту «Плюсуй українську», який група «1+1 media» анонсувала нещодавно.

Нагадаємо, телеканал «ПлюсПлюс» вперше презентував анімаційний проєкт «Говоримо українською» ще у 2019 році. Тоді автори ініціативи запевнили, що серія коротких трихвилинних мультфільмів допоможе дітям навчитися говорити українською без помилок.  

Фото: пресслужба «1+1 media»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY