detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
14.02.2023 17:50
Журналіст «Слідства.Інфо» Василь Бідун долучився до ЗСУ
Журналіст «Слідства.Інфо» Василь Бідун долучився до ЗСУ
Він почав співпрацювати із командою журналістів-розслідувачів понад чотири роки тому як стажер.

Член команди незалежного агентства журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» Василь Бідун повідомив про те, що залишає колег та долучається до Збройних сил України. Про це Василь написав на своїй фейсбук-сторінці і підтвердив цю інформацію «Детектору медіа».

«Своїм професійним обов‘язком я вважав розповідати про злочини окупантів, аби, зрештою, офіційне слідство могло притягнути їх до відповілальності. А що тепер? Тепер я буду продовжувати протистояти загарбникам, але вже у складі ЗСУ», написав журналіст.

На питання, його призвали чи залишити журналістику  це його особиста ініціатива, Василь відповів: «Призваний за мобілізацією. На жаль, не зможу розповісти вам більше деталей з міркувань безпеки і військової служби».

Василь Бідун навчався у Волинському національному університеті ім.Л.Українки (був серед випускників 2015 року) та у Львівському національному університеті ім.І.Франка, де вивчав журналістику. Працював у «Таблоїді Волині», «Конкуренті», «Волинь 24». З вересня 2018 року почав співпрацювати із редакцією «Слідства.Інфо», спочатку як стажер.

Став дипломантом конкурсу «Честь професії»-2020. Був співавтором фільму-розслідування «Я – бот», у якому йдеться про роботу українських ботоферм. У 2020 році цей фільм отримав головну відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань.

Читайте також:

Під час роботи над фільмом-розслідуванням «Я – бот» Василь Бідун півтора місяці працював під прикриттям у ботофермі піарагентства Pragmatico. Щодня він продукував сотні коментарів у Facebook та на інших сайтах від імені фейкових акаунтів.

Також Василь є автором фільму-розслідування «Солдати мільярдера», у якому йдеться про те,  як бійці екскомандира батальйону «Донбас» Семена Семенченка працювали в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

Фото: Василь Бідун / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY