detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.02.2023 20:45
Трейлер українського фільму «Бачення метелика» про аеророзвідницю вийшов на ютубі
Трейлер українського фільму «Бачення метелика» про аеророзвідницю вийшов на ютубі
Стрічку вперше презентували на Каннському міжнародному кінофестивалі у травні минулого року.

На ютубі вийшов трейлер української драми «Бачення метелика», повнометражного дебюту режисера Максима Наконечного. 

В описі фільму йдеться про те, що це «жорстка та сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не бажає бути жертвою». Після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Біль і травма через пережите виринають на поверхню, ніби уві сні, та щось всередині неї не дозволяє забути, чому вона мусить жити далі.

Співсценаристкою стрічки є Ірина Цілик. Її фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» здобув приз як найкраща режисерська робота у міжнародній документальній програмі кінофестивалю Sundance.

У травні 2022 року творча група фільму «Бачення метелика» презентували свою роботу на Каннському міжнародному кінофестивалі в конкурсній програмі «Особливий погляд».

У день показу стрічки українські кінематографісти вийшли на червону доріжку під звуки сирен. При цьому учасники акції закрили свої обличчя постерами із зображенням символу перекресленого ока, що у соціальних мережах попереджає про «потенційно неприйнятний контент». Окрім цього, команда фільму «Бачення метелика» тримала постер із підписом «Росіяни вбивають українців. Ви вважаєте, що говорити про цей геноцид це потенційно неприйнятний контент?». 

Також нагадаємо, в листопаді минулого року команда фільму «Бачення метелика» заявила, що Каїрський міжнародний кінофестиваль зняв стрічку із конкурсної програми через урядову цензуру. Режисер картини Максим Наконечний уточнив «Детектору медіа», що для показу потрібен державний дозвіл, і він від представників Єгипту не надійшов.

Фото: кадр з фільму «Бачення метелика»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY