detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.02.2023 16:53
В’їзд журналістів до Бахмута стане обмеженим з 13 лютого
В’їзд журналістів до Бахмута стане обмеженим з 13 лютого
Доступ до міста буде можливий для журналістів з акредитацією Збройних сил України лише за спеціальною перепусткою.

Від завтрашнього дня, 13 лютого, в’їзд журналістів до Бахмута буде можливий за спеціальними перепустками. Про це повідомила пресслужба Донецької ОВА.

«Робота з отримання заявок на перепустки, їхньої видачі та подальшого вилучення після використання проводиться військовими та правоохоронцями спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією», — йдеться в повідомленні.

Перепустку можуть отримати лише журналісти з акредитацію Збройних Сил України. Щоб оформити дозвіл, потрібно заповнити форму за посиланням до 17:00. Забрати перепустки журналісти можуть у Краматорську.

Пресслужба Донецької ОВА зауважила, що дозволи будуть чинні лише протягом дати, яка в них вказана, а тому перетнути блокпости в інший день неможливо.

В адміністрації також додали, що спеціальний супровід для роботи на цивільних об'єктах не надається. Для роботи із військовими підрозділами чи правоохоронцями ж його можна отримати за попередньою домовленістю.

Нагадаємо, 31 січня знімальна група редакції «Заборони» у складі журналістки Поліни Вернигор, фотографа Івана Чернічкіна та оператора Євгена Жулая потрапила під мінометний обстріл у кількох кілометрах від Бахмута на Донеччині. У своєму дописі на фейсбуці Вернигор закидає Донецькій військово-цивільній адміністрації, що та не допомогла їй із маршрутом та супроводом.

Фото: Генштаб/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY